Η μουσικη που γουσταρω!!!

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Οι 10 + 1 συμβουλες!!! (μερος 1)

Οπως και ο τιτλος δειχνει σημερα θα ασχοληθω με μια λιστα 10 παραινεσεων την οποια προσπαθω να ακολουθω πιστα! Ειναι μια πρωτοβουλια που πηρα και θα την συνεχισω με πολλα ποστς ακομα! Μεχρι να αναλυσω ολους τους τομεις της ανθρωπινης προσωπικοτητας. Ειμαι πολυ-μα παρα πολυ- μικρος, οχι μονο σε ηλικια αλλα σε ωριμοτητα και πνευματικο επιπεδο, για να σας πω εγω τι θα κανετε. Παρολα αυτα η παρακατω λιστα αποτελει μια προσωπικη αψοψη για μια σωστη, ανθρωπινη και ολοκληρωμενη προσωπικοτητα. Δεν παω σε καμια περιπτωση να συγκριθω με τον Μωυση και τις εντολες που πηρε απο τον Θεο. Γι αυτο αλλωστε χρησιμοποιω και την λεξη "συμβουλες" και οχι "εντολες". Θα ηταν ιεροσυλια να κανω κατι τετοιο. Παμε λοιπον στο θεμα μας:

1) Να μαθουμε να αγαπαμε τους συνανθρωπους μας και να εκδηλωνουμε εμπρακτα αυτη την αγαπη μας. Οι ανθρωποι εχουν την αναγκη να νιωθουν οτι υπαρχουν ατομα που νοιαζονται γι αυτους και τους αγαπανε!
2) Να ειμαστε ειλικρινεις. Η ειλικρινεια βοηθαει σε ολες τις σχεσεις μας με τους συνανθρωπους μας.
3) Να μην ειμαστε απολυτοι σε αυτα που υποστιριζουμε. Παντα υπαρχει το ενδεχομενο λαθους.Κανεις δεν ειναι τελειος.
4) Να ειμαστε ευγενικοι και χαμογελαστοι. Σιγουρα δεν ειμαστε τοσο φτωχοι που να μην μπορουμε να προσφερουμε ενα χαμογελο στους συνανθρωπους μας. Θα κερδισουμε την εκτιμιση του αλλου αν ειμαστε ευγενικοι.
5) Να μαθουμε να δινουμε και να δεχομαστε εξηγησεις. Οι καρδια δεν ειναι απλα ενας μυς και ολοι οι ανθρωποι πληγονονται.
6) Να μην μαλωνουμε για ανουσια πραγματα και κυριως οταν μαλωνουμε να προσπαθουμε να συγκρατιομαστε και τα λογια μας να ειναι περιορισμενα. Να μην προσβαλουμε τον αλλον εκεινες τις στιγμες γιατι το πιο πιθανο ειναι την αλλη μερα να το εχουμε μετανιωσει.
7) Να μαθουμε να ζηταμε συγνωμη. Ολοι κανουμε λαθη. Κανεις δεν ειναι αλανθαστος!
8) Να ειμαστε μετριοφρονες. Δεν πρεπει να ειμαστε αλαζονες και να εχουμε υπερβολικη αυτοπεποιθηση. Ας σκοτωσουμε ολοι τον ναρκισισμο μας. Να ανακαλυψουμε και να βελτιωσουμε πρωτα τον εαυτο μας και μετα να προσπαθουμε να διορθωνουμε τους αλλους.
9) Να μαθουμε να ζηταμε βοηθεια και να λεμε ευχαριστω. Δεν ειναι ντροπη να ζητησεις βοηθεια.
10) Να εξωτερικευεις τα συναισθηματα σου και να μην μενεις κλεισμενος στο εαυτο σου. Οι συνανθρωποι μπορουν να σε βοηθησουν.

Αυτη η συμβουλη θα μπαινει σε καθε ποστ! Ειναι διαχρονικη!!!
10 + 1) Να γινουμε επιτελους ανθρωποι! Εχουμε χασει την ανθρωπια μας! Να βοηθαμε ολους τους συνανθρωπους μας. Δεν χρειαζετε να τους διακρινουμε σε λευκους ή ασπρους. Ολοι ειμαστε πανω απο ολα ανθρωποι.

Η σειρα των συμβουλων ειναι τυχαια! Σε αυτη τη λιστα ασχοληθηκα κυριως με τις σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων. Ο ανθρωπος απο τη φυση του, ευτυχως ή δυστυχως, ειναι ενα κοινωνικο ον. Ειναι απαραιτητο να συνειδητοποιησουμε οτι εξαρτομαστε απο τους συνανθρωπους μας. Ειναι αυτοι που κατα καποιο τροπο δινουν νοημα στη δικια μας τη ζωη. Γι αυτο πρεπει να προσπαθουμε καθε μερα, καθε ωρα να προσπαθουμε να βελτιωνουμε τις διαπροσωπικες μας σχεσεις!!! Δεν ειναι ευκολο!!! Ειναι ο τομεας στον οποιο απετυχα παταγωδως και δυστυχως ακομα πιστευω οτι δεν εφταιγα εγω. Οταν μπορεσω να συνειτοποιησω οτι εφταιγα εγω τοτε ισως τα πραγματα καλυτερεψουν!! Αυτο το ποστ ηταν μονο η αρχη. Θα ακολουθησει και συνεχεια με αλλες πλευρες της ανθρωπινης συμπεριφορας.

Υ.Γ Σας παροτρυνω να ακουσετε και το τραγουδι του "Ραψωδου Φιλολογου" με ονομα "Στις επομενες γραμμες". Με επηρεασε πολυ και απο αυτο το κομματι αντλησα μεγαλο μερος του περιεχομενου αυτου του ποστ!

1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με το 7. Πράγματι κανείς δεν είναι αλάνθαστος.Όμως όταν ζητάμε συγνώμη και κάνουμε την ίδια μαλακία πάει να πει ότι καταντάμε τη συγνώμη μια φτηνιάρικη λέξη και ότι δεν επανορθώνουμε πραγματικά.Δηλαδή ο χαρακτήρας μας δεν αλλάζει διόλου απλώς καλυβόμαστε πίσω απο αυτές τις ωραίες λεξούλες ( αλλόκοτος ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα τα δικά σας σχόλια!