Η μουσικη που γουσταρω!!!

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Η Απεργια...

Σε ολα τα συγχρονα ευρωπαϊκα συνταγματα, οπως και της Ελλαδας, προβλεπεται το δικαιωμα της απεργιας. Στο Ελληνικο σημερινο Συνταγμα η απεργια προβλεπεται στο Αρθρο 23 παραγραφο 2. Συγκεκριμενα, ο ακριβης ορισμος της απεργιας που νομιμοποιει το συνταγμα ειναι αυτος: Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων. Απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ' αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Το δικαίωμα προσφυγής σε απεργία των δημόσιων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.

Σημερα, παρολο που ολα τα εγρατικα σωματεια ή κεντρα μπορουν να κυρηξουν απεργια, κυριως η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναπτυσσουν συνδικαλισμο. Παμε λοιπον, προχθες, ειχε γενικη απεργια και ακρετοι καθηγητες συμμετιχαν αλλα ακομα περισσοτεροι δεν σκεφτηκαν καν να απεργησουν. Μα γιατι να απεργησουν; Ο Διευθυντης μας ηρθε περυσι μετα την νεες κρισεις διευθυντων. Η τελευταια κριση διευθυντων ειχε γινει οταν ακομα ηταν το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδη 99% ο Διευθυντης ειναι "μπλε". Μολις ηρθε αλλαξε τα παντα: Τους υποδιευθυντης και γενικα ολη την διοικητικη διαρθρωση του σχολειου. Για να μην τα πολυλογω, φυσικα και η νεα δοιηκηση δεν εχει απεργησει ποτε. Αλλα για να κανω αυτο το ποστ πηρε αφορμη απο μια φραση του Θρησκευτικου μας. Τον ρωτησαμε γιατι δεν απεργησε και κατα γραμμα μας ειπε: "Μα γιατι να απεργησω αφου ο Καραμανλης ειτε απεργησω ειτε οχι, δεν παθαινει τιποτα!"
Ουαου! Μα πως ειναι δυνατον να σκεφτεται ετσι; Αν μας ελεγε οτι δεν θελω να χασω λεφτα θα το δεχομουν. Ετσι κι αλλιως ολα γινονται για το χρημα και αυτο κυριαρχει.
Τουλαχιστον οταν απεργεις δειχνεις την απεχθεια σου για την κατασταση που επικρατει. Δειχνεις οτι δεν συμβιβαζεσαι με τον αθλιο κατεστημενο. Δειχνεις την δυναμη σου οταν ολος ο λαος ειναι ενωμενος, δυνατος και συσπειρωμενος. Μπορει να μην εχεις αποτελεσματα αμμεσα, αλλα εχεις σιγουρα εμμεσα!! Θα τους αναγκασεις να ιδρωσει το αυτι τους, να ακουσουν τα αιτηματα σου. Κι αν δεν γινει αυτο, θα καταφερεις σιγουρα να τους δημιουργησεις φοβο για την δυναμη σου. Ομως η απεργια δεν ειναι αυτο που κανουν οι περισσοτεροι. Δηλαδη, σημερα βαριεμαι να παω στην δουλεια, εχει και απεργια θα κατσω να κοιμηθω. Καμια επανασταση δεν εγινε απο το σπιτι και απο τον καναπε! Αντιθετως, απεργια ειναι να πας στο εργατικο κεντρο, να κανεις διαδηλωση ή συλλαλητηριο και να διεκδικησεις καλυτερες συνθηκες εργασιας. Ειναι στο χερι μας να φερουμε την αλλαγη και να μην ειμαστε μοιρολατρικοι!! Πρεπει να καταλαβουμε πως η αντιδραση μας δεν ειναι παραλογη αλλα ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα σε μια σαπια κοινωνια οπως η ελληνικη!Ολες οι επαναστασεις εγιναν με μεγαλους αγωνες και θυσιες. Σε ολες τις επιτυχημενες επαναστασεις δυστυχως χυθηκε αιμα! Ομως χαρη σε αυτες μπορω να γραφω στο blog μου ελευθερα και εσυ να τα διαβαζεις τα γραφομενα μου.Χαρη σε αυτους που θυσιαστηκαν για σενα και για ολη την ανθρωποτητα εχεις εσυ τη δυνατοτα να μιλας, να γραφεις και να ζεις. Ομως τωρα που σιγα σιγα προσπαθουν να μας ελεγχουν ειμαστε υποχρεωμενοι να αντιδρασουμε και η απεργια ειναι μορφη αντιδρασης!
Βεβαια, η αληθεια ειναι οτι οι σημερινοι νομοι ειναι ΚΑΤΑ της απεργιας διοτι αντι να μην παιρνεις τα χρηματα που αναλογουν τη μερα που απεργεις, χανεις τα διπλασια χρηματα. Παραδειγμα αν την μερα πληρωνεται ενας δημοσιος υπαλληλος 40€, οταν απεργει χανει 80€!! Αυτο συμβαινει επειδη μας φοβουνται!! Φοβουνται την δυναμη του λαου!! Γι' αυτο το μονο που σας ζηταω ειναι να νευριασετε για τα μετρα που επιβαλουν σε εσενα χωρις αυτοι να υπακουν σε αυτα!Μην αγνοητε αυτα που συμβαινουν γυρω σας! Να επιδιωκετε να ενημερωνεστε για τα γεγονοτα, να τα κρινετε και να τα αξιολογητε."Η αγνοια ειναι ευτυχια, καμαρι μου που δυστηχησα, παντως σαν μαλακας το αλλο μαγουλο δεν γυρισα"(Ρ.Φ)
Αυτα για σημερα!! Μεσα στο Πασχα δεν θα μπω στο blog!! Αποτοξινωση!!!Θα επανελθω δρυμητερος, με δυναμη για ακομα περισσοτερα ποστς!!Τα λεμε!! ΚΑΛH ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα δικά σας σχόλια!